Konfirmationen markerer overgangen fra barndom til ungdom og voksenliv.

Før konfirmationen modtager du undervisning om kristendom, liv og tro, værdier og kultur.

Er du ikke allerede døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.

Konfirmandtilmelding

I Skødstrup Sogn bliver børnene undervist og konfirmeret klassevis. Der er barnets forældre som tilmelder til konfirmandforberedelse og konfirmation.

I Skødstrup gøres dette på følgende måde: 1) via brug af NemID og 2) via brug af Tilmeldingsblanket. Dette er nødvendigt for at vi har alle de oplysninger, der er brug for samt for netop at sikre de personfølsomme oplysninger.

1) NemID: Klik her for at tilmelde dit barn til konfirmationsforberedelse og konfirmation med dit NemID. Ved fælles forældremyndighed skal begge forældre give samtykke til tilmeldingen. Hvis dit barn er døbt i udlandet eller et andet kristent trossamfund, skal du bruge en kopi af dåbsattesten.

2) Blanket: Klik her for at finde tilmeldingsblanketten. Denne skal udfyldes og afleveres på Kirkekontoret eller i Kirkekontorets brevsprække.

Konfirmandtilmelding er åben mellem 14. maj og 30. september, men du kan tidligst tilmelde dit barn året før konfirmationen.

Hvis du har brug for at tilmelde dit barn senere, eller behøver hjælp til tilmeldingen, er du velkommen til at kontakte kirkekontoret her:

Konfirmationsforbredelse

Konfirmationsforberedelsen i Skødstrup Kirke foregår i Sognegården.

Vi mødes en gang hver anden uge, hvor du lærer en masse forskellige ting. Når du går til præst lærer du om kristendom og menneskeliv. Vi snakker om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget. Om venskab og kærlighed, livet og døden, sorg og glæde, godt og ondt og meget andet. Vi læser, hører historier, ser film, laver rollespil og skal på konfirmandudflugt.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal du deltage i mindst 10 gudstjenester op til din konfirmation. Du kan også være med i konfirmandklubben, hvor vi spiller, ser film og tager på natløb.

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i Skødstrup Kirke går præster og konfirmander ind i kirken sammen. Som konfirmand får du din helt egen plads – nemlig på en stol ud for den stolerække, hvor din familie sidder.
Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Så holder præsten en kort prædiken, der også er en tale til jer konfirmander. Og I siger trosbekendelsen sammen.

Selve ritualet foregår oppe ved alteret, hvor I konfirmander knæler. Præsten siger hver enkelt konfirmands navn, og du bekræfter troskendelsen ved at sige ja og blive velsignet. Bagefter siger præsten et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord.
Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige fadervor sammen.
Resten af gudstjenesten sidder du nede på din plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.

Kommende konfirmationsdatoer:

7.E kl. 9.00
7.F kl. 11.00

Søndag den 15. maj
7.A  kl. 9.00                                                                                                                                7.B  kl. 11.00

Vi tager forbehold for ændringer eksempelvis i tilfælde af klassesammenlægninger eller lign.