Konfirmationen markerer overgangen fra barndom til ungdom og voksenliv.

Før konfirmationen modtager du undervisning om kristendom, liv og tro, værdier og kultur.

Er du ikke allerede døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.

Konfirmationsforbredelse

Konfirmationsforberedelsen i Skødstrup Kirke foregår i Sognegården.

Vi mødes en gang hver anden uge, hvor du lærer en masse forskellige ting. Når du går til præst lærer du om kristendom og menneskeliv. Vi snakker om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget. Om venskab og kærlighed, livet og døden, sorg og glæde, godt og ondt og meget andet. Vi læser, hører historier, ser film, laver rollespil og skal på konfirmandudflugt.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal du deltage i mindst 10 gudstjenester op til din konfirmation. Du kan også være med i konfirmandklubben, hvor vi spiller, ser film og tager på natløb.

Konfirmandtilmelding & -kommunikation

TILMELDING:

I Skødstrup Sogn bliver børnene undervist og konfirmeret klassevis. Der er barnets forælder/forældre som tilmelder til konfirmandforberedelse og konfirmation.

I Skødstrup gøres det via et link på www.folkekirken.dk.

Du/I skal benytte Nem-ID for at tilmelde barnet til konfirmationsforberedelse og konfirmation. Ved fælles forældremyndighed skal begge forældre give samtykke til tilmeldingen. Hvis barnet er døbt i udlandet eller et andet kristent trossamfund end folkekirken, skal du bruge en kopi af dåbsattesten ellers ikke.

Find det direkte link til tilmelding her eller ved at trykke på billedet med Nem-ID.

Konfirmandtilmelding er åben mellem 1. juni og 1. august, dog kan du tidligst tilmelde dit barn året før konfirmationen.

Hvis du har brug for at tilmelde dit barn senere, eller behøver hjælp til tilmeldingen, er du velkommen til at kontakte kirkekontoret her:

KOMMUNIKATION:

Konfirmand.kirkenettet.dk er at sammenligne med et lille intra, hvor der kan kommunikeres med os i kirken og vi kan kommunikere med dig/jer.

Du/I vil bl.a. senere blive kontaktet herigennem ang. samtykke til offentliggørelse af konfirmandens navn samt brug af billeder af konfirmanden bl.a. til et gruppebillede på konfirmationsdagen. Desuden vil vi meget gerne høre fra dig/jer, hvis der er særlig ting, vi skal være opmærksomme på fx ordblindhed, sukkersyge eller andre personlige ting. Konfirmand.kirkenettet.dk kan også bruges til dette.

GDPR:

Vi bruger tilmelding via Nem-ID og konfirmand.kirkenettet.dk til at kunne kommunikere med dig/jer generelt, men ikke mindst også for at sikre de personfølsomme oplysninger bedst muligt.

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i Skødstrup Kirke går præster og konfirmander ind i kirken sammen. Som konfirmand får du din helt egen plads – nemlig på en stol ud for den stolerække, hvor din familie sidder.
Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Så holder præsten en kort prædiken, der også er en tale til jer konfirmander. Og I siger trosbekendelsen sammen.

Selve ritualet foregår oppe ved alteret, hvor I konfirmander knæler. Præsten siger hver enkelt konfirmands navn, og du bekræfter troskendelsen ved at sige ja og blive velsignet. Bagefter siger præsten et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord.
Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige fadervor sammen.
Resten af gudstjenesten sidder du nede på din plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.

Engle i byen - 7.D 2019-2020:

Tror du på engle?

Hvem kender ikke til at stå og vente på bussen eller letbanen en kold novemberdag? Man trækker huen ned om ørerne og kraven op for at holde på varmen. Hænderne holdes varme af handsker, hvor kun det halve af fingrene dækkes. En praktisk nymodens handske beregnet til fingerspidsernes uhindrede kommunikation med smartphone-skærmen. Og sådan står man så og venter med blikket rettet nedad mod skærmen eller indad i én selv.... Læs videre her:

Kommende konfirmationsdatoer:

Lørdag den 15. aug.
7.B kl. 11.00

Lørdag den 22. aug.
7.C kl. 9.00

Lørdag den 29. aug.
7.E kl. 10.00

Fredag den 30. april

Lørdag den 1. maj
7.B kl. 9.00
7.E kl. 11.00

Søndag den 2. maj
7.C  kl. 10.00

Fredag den 13. maj
7.C kl. 9.00

Lørdag den 14. maj
7.E kl. 9.00
7.F kl. 11.00

Søndag den 15. maj
7.A  kl. 9.00                                                                                                                                7.B  kl. 11.00

Fredag den 5. maj
7.C kl. 11.00

Lørdag den 6. maj
7.B kl. 9.00
7.E kl. 11.00

Søndag den 7. maj
7.D kl. 9.00
7.F kl. 11.00

Vi tager forbehold for ændringer eksempelvis i tilfælde af klassesammenlægninger eller lign.