Konfirmationen markerer overgangen fra barndom til ungdom og voksenliv.

Før konfirmationen modtager du undervisning om kristendom, liv og tro, værdier og kultur.

Er du ikke allerede døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.

Konfirmationsforbredelse

Konfirmationsforberedelsen i Skødstrup Kirke foregår i Sognegården.

Vi mødes en gang hver anden uge, hvor du lærer en masse forskellige ting. Når du går til præst lærer du om kristendom og menneskeliv. Vi snakker om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget. Om venskab og kærlighed, livet og døden, sorg og glæde, godt og ondt og meget andet. Vi læser, hører historier, ser film, laver rollespil og skal på konfirmandudflugt.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal du deltage i mindst 10 gudstjenester op til din konfirmation. Du kan også være med i konfirmandklubben, hvor vi spiller, ser film og tager på natløb.

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i Skødstrup Kirke går præster og konfirmander ind i kirken sammen. Som konfirmand får du din helt egen plads – nemlig på en stol ud for den stolerække, hvor din familie sidder.
Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Så holder præsten en kort prædiken, der også er en tale til jer konfirmander. Og I siger trosbekendelsen sammen.

Selve ritualet foregår oppe ved alteret, hvor I konfirmander knæler. Præsten siger hver enkelt konfirmands navn, og du bekræfter troskendelsen ved at sige ja og blive velsignet. Bagefter siger præsten et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord.
Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige fadervor sammen.
Resten af gudstjenesten sidder du nede på din plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.

Engle i byen - 7.D 2019-2020:

Tror du på engle?

Hvem kender ikke til at stå og vente på bussen eller letbanen en kold novemberdag? Man trækker huen ned om ørerne og kraven op for at holde på varmen. Hænderne holdes varme af handsker, hvor kun det halve af fingrene dækkes. En praktisk nymodens handske beregnet til fingerspidsernes uhindrede kommunikation med smartphone-skærmen. Og sådan står man så og venter med blikket rettet nedad mod skærmen eller indad i én selv.... Læs videre her:

Kommende konfirmationsdatoer:

7.E kl. 9.00
7.F kl. 11.00

Søndag den 15. maj
7.A  kl. 9.00                                                                                                                                7.B  kl. 11.00

Vi tager forbehold for ændringer eksempelvis i tilfælde af klassesammenlægninger eller lign.